
PROJECTEN
REFERENTIES
Innovatieschuur
Eén van onze experts is lid van de ‘Innovatieschuur’. Dit Innovation Lab van, voor en door de binnenvaartsector heeft als doel het ontwikkelen van generieke oplossingen voor verduurzaming van de binnenvaarvloot.
Kosten-baten analyse Environmental Ship Index (ESI) voor de havens in de Le Havre-Hamburg range
Voor het stimuleren van schonere schepen is er een kostenbatenonderzoek uitgevoerd naar de invoering van de Environmental Ship Index. Er wordt hiervoor zowel gekeken naar de vermindering van NOx, SOx als CO² uitstoot.
Binnenvaart maakt schoon schip
We hebben een subsidie-aanvraag begeleid in het kader van de prijsvraag ‘De binnenvaart maakt schoon schip’. Deze prijsvraag was uitgeschreven door Agentschap NL. We wonnen de tweede prijs!
Nautisch advies binnenvaartterminal
In opdracht van aannemerscombinatie De Klerk / Van den Herik schreven wij een nautisch advies bij het ontwerp van een binnenvaartterminal. Belangrijk hierbij was een op de situatie gerichte toepassing van de Richtlijn Vaarwegen.
Wij beschikken ten behoeve van soortgelijke opdrachten over simulatiemodellen waarmee we kunnen varen op een simulator in het te ontwerpen gebied.
Verkenning NGICT Containertransferium.
NGICT heeft een nieuw concept ontwikkeld voor een efficiente inrichting van containerterminals. In opdracht van KOCH adviesgroep en NGICT voeren we een onafhankelijke verkenning uit naar de logistieke en economische voordelen van het systeem. In de BOX Intermodal van september 2015 is een artikel verschenen over de economische verkenning die Port Solutions Rotterdam deed.
Oman
Voor een grote oliemarketeer in Oman hebben we een asset management strategie ontworpen en geïmplementeerd. Door het hele land hebben we sites van de organisatie bezocht en geïnventariseerd, asset management software geïnitieerd, de nieuwe strategie in de organisatie geimplementeerd en meer. Deze nieuwe strategie heeft zowel laag hangend fruit, zoals een efficienter onderhoud en accurate financiële waardering van assets tot gevolg als een lange termijn visie op nieuwe projecten, effectievere procurement, strakker project management en hogere projectprofatibiliteit.
KETENS EN NETWERKEN

FINANCE, ASSET MANAGEMENT EN INVESTERINGEN

ONDERNEMERSCHAP, MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP IN DE MARITIEME, LOGISTIEKE EN HAVENSECTOR

ONDERZOEK, OPTIMALISATIE EN INDUSTRIËLE ENGINEERING VOOR HAVEN EN MARITIEM GERELATEERDE UITDAGINGEN

(MARITIEME) LOGISTIEKE ECONOMIE

BUSINESS STRATEGIE

BELEID EN BESTUUR

INTERMODAAL TRANSPORT

SUPPLY CHAIN MANAGEMENT

MILIEU EN DUURZAAMHEID

Havenvisie 2030 Port of Zwolle.
We hebben de Havenvisie 2030 en bijbehorende businessplan 2020 voor Port of Zwolle geschreven. Het havenbedrijf Port of Zwolle heeft als doel het versterken van het vestigingsklimaat voor het havenbedrijfsleven, de industrie en logistieke bedrijven. Port of Zwolle wil zich onderscheiden door meerwaarde te creëren voor haar klanten en haar concurrentiepositie te versterken.
Samenwerking Zeehaven Dordrecht en HbR N.V.*
Na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Dordrecht en Havenbedrijf Rotterdam N.V., hebben wij strategisch financieel advies gegeven over de ontwikkelvisie van de Zeehaven Dordrecht.
*De bovengenoemde gemarkeerde projecten zijn uitgevoerd door onze adviseur Marieke Vavier als onderdeel van een multidisciplinair team gedurende haar dienstverband bij Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Voorzitter Raad van Bestuur, Binnenvaart Kredietunie Nederland.
In januari 2015 is Marieke Vavier formeel benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van de Binnenvaart Kredietunie Nederland (BKN). Meer informatie over wat een Kredietunie is vind je in de blog die Marieke Vavier hierover schreef.
Leergang: “Ondernemerschap in de Binnenvaart“
Ondernemerschap is essentieel voor de ontwikkeling van innovaties in de maritieme sector. Daarnaast drijft een groot deel van de Europese binnenvaartvloot op ondernemingen uit het MKB.
Wij schreven voor de Maritieme Academie Holland de leergang ‘Ondernemerschap in de Binnenvaart’ en verzorgen de bijbehorende cursus inmiddels voor het 4e jaar. Het met goed gevolg doorlopen van deze leergang geeft recht op het diploma ‘Ondernemer in de Binnenvaart’. Dit diploma is een voorwaarde voor het verkrijgen van de verplichte transportvergunning.
Kwalificatie white list (STCW-1978)
We hebben de ervaring in verschillende landen met kwalificaties voor de white list in het kader van het verdrag Standards on Training Certification and Watchkeeping (STCW-1978 as Amended) Deze landen, Zuid Afrika, Vietnam, Indonesie, Kazakstan en Oman zijn allen erkend en hun officieren zijn nu werkzaam op schepen onder ook andere vlag en wereldwijd.
Masterclass "Strategisch financiële aspecten van havenontwikkeling"
Op donderdag 1 oktober 2015 heeft Port Solutions Rotterdam, in samenwerking met STIG Delta, voor de leden en geassocieerde leden van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens een Masterclass met als thema "Strategisch financiele aspecten van havenontwikkeling" verzorgd. De Scheepvaartkrant schreef er een artikel over. (Klik op de afbeelding hiernaast).
Verkenning NGICT Containertransferium.
NGICT heeft een nieuw concept ontwikkeld voor een efficiënte inrichting van containerterminals. In opdracht van KOCH adviesgroep en NGICT voeren we een onafhankelijke verkenning uit naar de logistieke en economische voordelen van het systeem. In de BOX Intermodal van september 2015 is een artikel verschenen over de economische verkenning die Port Solutions Rotterdam deed.
Havenvisie 2030 Port of Zwolle
We hebben de Havenvisie 2030 en bijbehorende businessplan 2020 voor Port of Zwolle geschreven. Het havenbedrijf Port of Zwolle heeft als doel het versterken van het vestigingsklimaat voor het havenbedrijfsleven, de industrie en logistieke bedrijven. Port of Zwolle wil zich onderscheiden door meerwaarde te creëren voor haar klanten en haar concurrentiepositie te versterken.
Voorzitter Raad van Bestuur, Binnenvaart Kredietunie Nederland.
In januari 2015 is Marieke Vavier formeel benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van de Binnenvaart Kredietunie Nederland (BKN). Meer informatie over wat een Kredietunie is vind je in de blog die Marieke Vavier hierover schreef.
Strategisch plan ETA-2020: Port of Knowledge.
In het strategisch plan van de STC-group is een analyse gemaakt van de eigen organisatie en de samenwerking met andere publieke en private partijen, nationaal en internationaal. Plannen, visies en beleidsdocumenten van het hele maritieme cluster zijn hierin meegenomen om een echte Port of Knowledge voor dit maritieme cluster te zijn en blijven.
Bundelen lading, Zeeland
We zijn projectleider van het project "Bundelen lading". Doel van het project is om zo veel mogelijk verladende partijen in de Zeeuwse Regio te stimuleren om potentiele matching tussen herkomst en bestemming van goederen te vinden om zo de logistieke keten optimaal te kunnen benutten. Het project is onderdeel van het Zeeland Connect.
Ontwikkeling logistiek concept
In opdracht van Impuls Zeeland en Foodport Zeeland hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het verbeteren van een logistiek concept. Dit concept is door drie ondernemers uit de Zeeuwse Regio aangeboden aan een internationale supermarktketen.
Excellence in Strategic Supply Chain.
Excellence in Strategic Supply Chain (ESSC) is een concept dat vanuit de totale supply chain waar het bedrijf onderdeel van is, gekeken word naar het vermogen om de veranderingen in de toekomst te kunnen adopteren en daarmee het bestaande succes van het bedrijf verder te vergroten. De voortzetting van succes van een bedrijf in de toekomst is mede afhankelijk van het vermogen om flexibel te zijn en het aanpassingsvermogen van de organisatie. De inzet van ESSC kan hiermee helpen. We kunnen je helpen om jouw organisatie te laten excelleren in supply chain management. ESSC is een concept ontwikkeld door Port Solutions Rotterdam en Q Management.
HUMAN RESOURCE MANAGEMENT

Human resourch management Oman
Een grote organisatie in olie en gas in Oman heeft onze hulp ingeroepen om hun organisatie door te lichten en te hervormen ten aanzien van de structuur van functies en posities. We hebben een nieuwe HR strategie ontworpen en geïmplementeerd met een nieuw systeem van functiebeschrijvingen en -waarderingen, evaluaties, en dergelijke. Ook hebben we voor de organisatie met ons project een salaris benchmarking mogelijk gemaakt, door de zwaarte van functies te meten, te relateren aan salarisgegevens in de markt en hierop een nieuwe salarisstructuur vorm te geven. Resultaat van dit project was zowel een scherper remuneration systeem, als een hechtere en effectievere HR-structuur.
ZERO BASED BUDGETING

Zero based Budgeting
In het Midden-Oosten hebben we in een invloedrijke organisatie in olie en gas door middel van training, workshops, project management en consultancy zero-based budgeting geïmplementeerd. Na een motiverende initiëring en opzetten van het project management wordt deze (voor de organisatie) nieuwe systematiek gebruikt voor budgettering volgens een activity based principle. Voor de organisatie heeft het als direct resultaat gehad, dat zowel verliesgevende als veelbelovende activiteiten kunnen werden geïdentificeerd. Hiermee konden budgetten effectiever worden gevormd en kan de bedrijfsstrategie effectiever worden vormgegeven.
MEER WETEN?
WIJ KOMEN GRAAG PERSOONLIJK MET JE IN CONTACT.